top of page
Sök

Juchuy Mama blir en officiell stiftelse!

Den senaste tiden har det hänt stora saker i Bolivia: Juchuy Mama Boliva har nu fått sin rättsliga status godkänd och därmed blivit utnämnd som officiell stiftelse! Hurra!! Det var ju det här vi ville uppnå med "20.000-kronorsmålet" ("Reto de los 20.000").


Stiftelsen heter numera Fundación Juchuy Mama ("Stiftelsen Juchuy Mama") och har nu möjlighet att söka bidrag och samarbeten både inom Bolivia och utomlands. Detta öppnar såklart många dörrar för verksamheten!


Volontärerna i Bolivia har jobbat hårt för att uppnå målet genom en formell ansökan där de 20.000 kr ingick som vi i Sverige har skickat (pengarna skulle helt enkelt finnas på kontot). Sedan fick de göra diverse kompletteringar och korrigeringar som är typiskt för boliviansk byråkrati. Efter sex månaders process är det nu lyckligtvis klart!


I dagarna var Alejandrina, Boris och Christian och mottog dokumentet från La Paz guvernören Félix Patzi Paco. Detta gjordes med pompa och ståt, som sig bör! Det känns såklart väldigt roligt att få vara del i att detta blev möjligt - tack alla som varit delaktiga i pengainsamlingen!



Från vänster: Boris, Alejandrina och Christian.








Senaste inlägg

Visa alla

Pengar framme i Bolivia

Nyheter från Bolivia! I lördags mottog stiftelsen i La Paz de 12 407 kr som bidragsgivare och pantande elever på Fyrisskolan hittills har samlat ihop. Stort tack till var och en av er! Pengarna kommer

bottom of page