top of page
Sök

Uppsala Musikklasser skänker 53 517 kronor till Juchuy Mama!

Fantastiska nyheter! Uppsala Musikklasser har nu genomfört sin Dagsverkdag och fått ihop hör och häpna... 53 517 kronor!! Vi är mållösa!


Uppsala Musikklasser har under flera år genomfört detta projekt, som går ut på att eleverna under en dag genomför ett arbete och på så sätt samlar ihop pengar till ett biståndsprojekt någon stans i världen. Eleverna har tidigare bidragit med stora summor till projekt i Indien och i Mali, och detta år gick alltså insamlingen till Juchuy Mama i Bolivia.


Den 28 april genomförde eleverna i årskurs 6-9 på Uppsala Musikklasser projektet och alla elever som ville fick arbeta hemma/på någons arbete/hos grannen eller liknande, och därefter få lön för deras utförda arbete. Sammanlagt fick eleverna ihop hela 53 517 kronor, vilket oavkortat kommer gå till Juchuy Mama i Bolivia.


Vi kan inte nog understryka tacksamheten för detta och vilken oerhörd nytta detta kommer göra för verksamheten i La Paz! Juchuy Mama Bolivia har länge kämpat för att få ihop ett tillräckligt startkapital för att kunna ansöka om att bli en officiell boliviansk stiftelse, och detta bidrag kommer nu att möjliggöra det.


Från hela våra hjärtan vill vi därför säga STORT TACK till alla elever som bidragit till detta, samt till lärare, rektor och övrig personal som gjort detta möjligt. Fortsättning följer!



Senaste inlägg

Visa alla

Pengar framme i Bolivia

Nyheter från Bolivia! I lördags mottog stiftelsen i La Paz de 12 407 kr som bidragsgivare och pantande elever på Fyrisskolan hittills har samlat ihop. Stort tack till var och en av er! Pengarna kommer

bottom of page